Verhalen en anecdotes uit de verpleeghuis zorg en kleinschalig wonen  »  Uncategorized   »   salade recept en recepten couscoussalade

salade recept en recepten couscoussalade

by de man in de zorg on January 12, 2000

salade recept en recepten couscoussalade
zout, peper
250 g couscous
1 teentje knoflook
1 sjalot
1 groene Spaanse peper
3 eetlepels olie
1 eetlepel fijngehakte peterselie
3 eetlepels citroensap
2 theelepels citroenrasp

Breng 3 1/2 dl water met zout aan de kook.
Doe de couscous in een kom, schenk het kokende water erover en laat de couscous enkele minuten wellen.
Pel en hak de knoflook en het sjalotje.
Verwijder de zaadjes van de peper en snijd hem in dunne ringen.
Verhit 1 eetlepel olie en fruit de knoflook, de sjalot en de peper 1 minuut.
Roer de couscous erdoor en bak alles al roerend ± 5 minuten.
Roer van het vuur af de rest van de olie, de peterselie, het citroensap en de citroenrasp erdoor.
Breng op smaak met zout en peper.
Serveer de salade koud.

Previous post:

Next post: