Verhalen en anecdotes uit de verpleeghuis zorg en kleinschalig wonen  »  Uncategorized   »   salade recept en recepten deense bonensalade

salade recept en recepten deense bonensalade

by de man in de zorg on January 12, 2000

salade recept en recepten deense bonensalade
250 gr sperziebonen
zout
1 eetlepel boter
2 zoute haringen
200 gr in de schil gekookte aardappelen
1 flinke ui

Voor de dressing
4 eetlepels mayonaise
3 flinke eetlepels yoghurt
het sap van 1/2 citroen
versgemalen peper
1 mespunt suiker
1 eetlepel gehakte peterselie

Maak de bonen schoon, breek en was ze.
Breng water met wat zout en de boter aan de kook, voeg de boontjes toe en kook ze in 10-15 minuten gaar, maar beslist niet te zacht.
Giet ze af en laat ze afkoelen.
Pel de aardappelen.
Ontdoe de haringen van de staarten en de achtergebleven graten en snijd de aardappelen en de haring in gelijke stukken.
pel en hak de ui.
Doe alle ingredienten in een schaal en schep ze om.
Klop voor de dressing de yoghurt en de mayonaise met het citroensap los en
breng op smaak met suiker en veel versgemalen peper.
Schenk de saus over de salade, bestrooi met gehakte peterselie en schep de saus pas aan tafel door de salade.

Previous post:

Next post: