Verhalen en anecdotes uit de verpleeghuis zorg en kleinschalig wonen  »  Uncategorized   »   salade recept en recepten garnalensalade in een krokant vormpje

salade recept en recepten garnalensalade in een krokant vormpje

by de man in de zorg on January 12, 2000

salade recept en recepten garnalensalade in een krokant vormpje
(6 personen)

6 sneetjes casinobrood
50 gr gesmolten boter
zout, verse peper
6 blaadjes sla
3 bosuitjes
250 gr Hollandse of Noorse garnalen
2 doosjes tuinkers
mayonaise of cocktailsaus

Verwarm de oven voor op 200°C.
Snijd de korstjes van de sneetjes brood en rol het brood met de deegroller of een fles zo dun mogelijk uit.
Bestrijk de sneetjes met de gesmolten boter en druk ze in souffleschaaltjes of andere passende bakjes.
Bestrooi de binnenkant met wat zout en peper en bak ze in 7-10 minuten goudbruin.
Dep de schoongemaakte slablaadjes zorgvuldig droog.
Snijd de bosuitjes in ringetjes.
Laat de garnalen op kamertemperatuur komen.
Schep de garnalen met de bosuitjes en wat peper door elkaar.
Zet de bakjes op de bordjes en bekleed ze met een passend slablad.
Vul met de garnalensalade en bestrooi bord en bakje met afgeknipte tuinkers.
Serveer direct en zet desgewenst een schaaltje met mayonaise of cocktailsaus op tafel.

Previous post:

Next post: