Verhalen en anecdotes uit de verpleeghuis zorg en kleinschalig wonen  »  Uncategorized   »   salade recept en recepten geitenkaassalade

salade recept en recepten geitenkaassalade

by de man in de zorg on January 12, 2000

salade recept en recepten geitenkaassalade
12 sneetjes witbrood
4 schijven geitenkaas a 100 gr
60 gr gemengde salade, over 4 bordjes verdeeld
60 gr raket
250 gr gehalveerde kerstomaatjes
1 eetlepel (witte wijn)azijn
1/2 dl olijfolie
1/2 theelepel grove mosterd

Verwarm de oven voor op 180°C.
Snijd met een vorm (bijvoorbeeld een beker of schaaltje) rondjes uit de boterhammen (let erop dat ze niet groter zijn dan de kaas, want dan verbranden de randjes)!
Leg het brood op de bakplaat en bak het 10 minuten.
Snijd iedere schijf kaas in 3 plakken.
Meng voor de dressing de olijfolie, azijn en mosterd in een potje met schroefdeksel en schud ± 1 minuut tot de ingredinten goed zijn vermengd.
Leg een schijfje kaas op elk sneetje brood.
Maak op elk bord een bedje van sla en raket en leg er wat kerstomaatjes op.
Bak de kaas- en broodrondjes 5 minuten onder de voorverwarmde grill; de kaas moet goudgeel en warm worden.
Besprenkel de slablaadjes met de dressing.
Leg 3 kaasbroodjes op elk bord, bestrooi ze naar wens met bieslook en serveer.

Previous post:

Next post: