Verhalen en anecdotes uit de verpleeghuis zorg en kleinschalig wonen  »  Uncategorized   »   salade recept en recepten gemengde salade met zalmsteak

salade recept en recepten gemengde salade met zalmsteak

by de man in de zorg on January 12, 2000

salade recept en recepten gemengde salade met zalmsteak
100 gr sperziebonen
zout
150 gr witlof
2 bosuitjes
1 appel (Golden Delicious)
75 gr veldsla
3 eetlepels (olijf)olie
2 theelepels balsamicoazijn
1/2 theelepel sojasaus
1 eetlepel citroensap
1 theelepel suiker
2 zalmsteaks (a ± 70 gr)
peper
6 eetlepels sinaasappelsap
1 theelepel (acacia)honing
1 snufje cayennepeper
1 1/2 eetlepel boter

Was de sperziebonen en snijd ze in stukjes van ± 1 cm.
Breng in een (steel)pan water met weinig zout aan de kook en kook de sperziebonen in ± 4 minuten beetgaar.
Giet ze in een vergiet af, spoel ze met koud water af en laat ze uitlekken.
Was het witlof, verwijder de buitenste bladeren en het hart en snijd het in dunne reepjes.
Halveer de bosuitjes in de lengte, halveer ze nogmaals en snijd de repen in stukjes van ± 2 cm.
Schil de appel, halveer hem en verwijder het klokhuis.
Snijd de appelhelften in dunne plakken en vervolgens in dunne reepjes.
Verwijder de worteltjes van de veldsla.
Klop in een kom 2 eetlepels olie, de azijn, de sojasaus, het citroensap en de suiker tot een saus en breng die op smaak met zout en peper.
Schep de sperziebonen, het witlof, de appel en de bosuitjes door de dressing.
Breng in een (steel)pan het sinaasappelsap, de honing en de cayennepeper aan de kook, laat de saus tot ± 2 eetlepels inkoken en roer er de boter en de rest van de olie door.
Verdeel de veldsla over 4 borden en schep de groenten in het midden op de borden.
Snijd de zalm in 4 stukken, halveer die en verdeel ze over de salade.
Verwarm de saus opnieuw en schep haar over de zalm.

Previous post:

Next post: