Verhalen en anecdotes uit de verpleeghuis zorg en kleinschalig wonen  »  Uncategorized   »   salade recept en recepten gerookte kipsalade

salade recept en recepten gerookte kipsalade

by de man in de zorg on January 12, 2000

salade recept en recepten gerookte kipsalade
Voor de dressing:
1 stukje zoete aardappel van ± 50 gr (bij voorkeur de oranje varieteit)
1 dl citroenazijn
3 blaadjes citroenmelisse
1 1/2 dl slaolie
1 druppeltje worcestershiresaus
zout, versgemalen peper

Voor de salade:
1 gerookte kipfilet in reepjes
verschillende slasoorten
1 eetlepel wilde rijst
2 eetlepels notenolie
75 gr pecannoten (of walnoten)

Kook de rijst halfgaar, giet deze af en laat de korrels op een zeef enigszins uitdrogen.
Schil het stukje zoete aardappel, kook het gaar en wrijf het door een fijnmazige bolzeef.
Kook de azijn met de blaadjes citroenmelisse in een geemailleerd of roestvrijstalen pannetje tot de helft in.
Giet dit in een blender, laat deze draaien en giet de olie er langzaam bij.
Meng de gepureerde zoete aardappel erdoor en maak op smaak af met zout, peper en worcestershiresaus.
Verhit de olie in een koekenpan tot er een blauwe walm af komt.
Voeg de rijst toe, leg een deksel op de pan en laat de rijst onder voortdurend schudden als popcorn poffen.
Hak de noten fijn en rooster ze.
Schik de sla op de borden, drapeer de kipreepjes erop, giet de dressing erover en strooi de noten en de gepofte rijst erop.

Previous post:

Next post: