Verhalen en anecdotes uit de verpleeghuis zorg en kleinschalig wonen  »  Uncategorized   »   salade recept en recepten gerookte visschotel met een zomers slaatje

salade recept en recepten gerookte visschotel met een zomers slaatje

by de man in de zorg on January 12, 2000

salade recept en recepten gerookte visschotel met een zomers slaatje
100 gr gemengde sla
2 botjes waterkers
1/2 komkommer
4 eetlepels sojascheuten
120 gr gerookte makreel
120 gr gerookte forel
120 gr sprot
2 eetlepels mayonaise
een scheutje wijnazijn
1 eetlepel gehakte bieslook
16 kerstomaatjes
peper, zout

Was de gemengde sla en de waterkers en schil de komkommer.
Blancheer de sojascheuten heel even in kokend water en laat ze uitlekken.
Snijd de waterkersblaadjes in dunne reepjes en de komkommer in schijfjes.
Snijd de 3 soorten gerookte vis in kleine blokjes.
Meng de visblokjes en de waterkerssnippers door de mayonaise en kruid met peper en zout.
Meng de gemengde sla met de geblancheerde sojascheuten en de komkommerschijfjes en verdeel dit mengsel over 4 grote borden.
Besprenkel met de wijnazijn en breng verder op smaak met peper en zout.
Leg in het midden van de sla een hoopje gerookte vis en bestrooi met het bieslook.
Versier tenslotte met de kerstomaatjes en serveer met warme toast.

Previous post:

Next post: