Verhalen en anecdotes uit de verpleeghuis zorg en kleinschalig wonen  »  Uncategorized   »   salade recept en recepten gourmetsalade nouvelle cuisine

salade recept en recepten gourmetsalade nouvelle cuisine

by de man in de zorg on January 12, 2000

salade recept en recepten gourmetsalade nouvelle cuisine
500 gr sperziebonen
1/2 theelepel zout
1/2 theelepel grofgemalen zwarte peper
8 eetlepels olijfolie
4 eetlepels aceto balsamico
200 gr verse kreeftenstaartjes
10 grote champignons
1 bosje krulpeterselie

Was de sperziebonen, maak ze schoon en kook ze 6 minuten in ruim gezouten water.
Giet het water af, doe de boontjes in een kom en bestrooi ze met peper.
Besprenkel de salade met een mengsel van olie en azijn.
Snijd de kreeftenstaartjes in dikke plakken en verdeel die over de boontjes.
Maak de champignons schoon, was ze grondig, snijd ze in dunne plakjes en leg die tussen de kreeftenstaartjes.
Was de peterselie, laat uitlekken en verdeel ze in kleine toefjes over de porties salade.

TIP: De sperziebonen moeten voor deze salade niet helemaal zijn afgekoeld.
U kunt in plaats van kreeftenstaartjes ook plakjes ganzenleverpastei gebruiken.

Previous post:

Next post: