Verhalen en anecdotes uit de verpleeghuis zorg en kleinschalig wonen  »  Uncategorized   »   salade recept en recepten ijsbergsalade met kalfslever

salade recept en recepten ijsbergsalade met kalfslever

by de man in de zorg on January 12, 2000

salade recept en recepten ijsbergsalade met kalfslever
1 kleine krop ijsbergsla
250 gr kalfslever
200 gr rode uien
3 eetlepels geknipte bieslook
4 eetlepels (rode wijn)azijn
8 eetlepels olie
1 theelepel mosterd
zout, peper

Was de ijsbergsla en snijd hem in repen.
Pel de ui, snijd hem in vieren en snijd de delen overlangs in stukjes.
Roer de azijn met 6 eetlepels olie, de bieslook, de mosterd, zout en peper tot een sausje.
Bak de kalfslever in de rest van de olie in 6 minuten aan beide kanten, bestrooi met zout en peper en snijd de nog lauwe lever in reepjes.
Meng de sla met de lever en de dressing en serveer direct.

Previous post:

Next post: