Verhalen en anecdotes uit de verpleeghuis zorg en kleinschalig wonen  »  Uncategorized   »   salade recept en recepten inktvissalade met een oosters tintje

salade recept en recepten inktvissalade met een oosters tintje

by de man in de zorg on January 12, 2000

salade recept en recepten inktvissalade met een oosters tintje
200 gr erwtjes
200 gr maiskorrels (blik)
2 schoongemaakte inktvissen (diepvries)
2 eetlepels olie
200 gr sojascheuten
1 eetlepel sherry
1 eetlepel sojasaus
20 blaadjes veldsla
4 radijsjes
2 struikjes witlof
koriander
peper, zout

Kook de erwtjes en de maiskorrels apart in lichtgezouten water beetgaar en laat beide groenten goed uitlekken.
Snijd de inktvissen in fijne julienne en bak deze 2 minuten in de olie.
Voeg er de erwtjes, de maiskorrels, de sojascheuten, de sherry en de sojasaus aan toe en kruid met koriander, peper en zout.
Laat het geheel onder voortdurend roeren ± 5 minuten bakken en laat het vervolgens afkoelen.
Was de veldsla en laat ze uitlekken.
Was de radijsjes en snijd ze in julienne.
Schep de inktvissalade in het midden van 4 borden, leg rond elk bergje salade 5 gewassen witlofblaadjes en verdeel er de radijsjulienne over.
Werk af met veldsla.

Previous post:

Next post: