Verhalen en anecdotes uit de verpleeghuis zorg en kleinschalig wonen  »  Uncategorized   »   salade recept en recepten knolselderij krabsalade met citroensaus

salade recept en recepten knolselderij krabsalade met citroensaus

by de man in de zorg on January 12, 2000

salade recept en recepten knolselderij krabsalade met citroensaus
(2 personen)

1 citroen
150 gr knolselderij
4 crabsticks
1 theelepel suiker
4 eetlepels zure room
2 eetlepels mayonaise
zout, peper, Tabasco
2 blaadjes sla
1 eetlepel fijngehakte peterselie
2 toefjes peterselie

Snijd van de citroen 4 dunne plakjes af en pers de rest uit.
Schil de knolselderij en snijd hem in luciferdunne reepjes, kook die 2 minuten in een klein laagje water en giet het water af.
Spoel de reepjes knolselderij met koud water af en laat ze afkoelen.
Trek de crabsticks met een vork uit elkaar.
Vermeng de suiker met het citroensap en roer tot de suiker is opgelost.
Voeg er de zure room, de mayonaise, een snufje zout, peper en 3 druppels Tabasco aan toe.
Leg de blaadjes sla op 2 bordjes.
Vermeng de reepjes knolselderij met de reepjes krab en leg ze op de sla.
Verdeel de saus over de salade, bestrooi met de fijngehakte peterselie en garneer met de plakjes citroen en de toefjes peterselie.
Lekker met warme toast.

Previous post:

Next post: