Verhalen en anecdotes uit de verpleeghuis zorg en kleinschalig wonen  »  Uncategorized   »   salade recept en recepten kruidensalade met garnalen

salade recept en recepten kruidensalade met garnalen

by de man in de zorg on January 12, 2000

salade recept en recepten kruidensalade met garnalen
250 gr bulghur
zout, peper
2 citroenen
1 rode ui
6 bosuitjes
3 vleestomaten
4 eetlepels fijngehakte peterselie
4 eetlepels fijngehakte munt
6 eetlepels olijfolie
150 gr gepelde Noorse garnalen
4 mooie bladen ijsbergsla
50 gr zwarte olijven zonder pit

Doe de bulghur in een schaal en schenk er ± 3 dl kokend water bij.
Voeg wat zout toe en laat de bulghur ± 30 minuten wellen.
Pers intussen de citroenen uit, snipper de ui en snijd de bosuitjes in ringetjes.
Ontvel de tomaten, verwijder de zaadjes en snijd het vruchtvlees in kleine blokjes.
Laat de bulghur goed uitlekken en schep er het citroensap, de rode ui, 2/3 deel van de bosui, de tomaat, de peterselie, de munt, de olie, de garnalen en wat peper en zout door.
Zet de salade in de koelkast en laat hem in minimaal 2 uur op smaak komen.
Verdeel de salade over de slabladeren en garneer met de olijven en de rest van de bosui.
Lekker met puntjes Turks brood.

Previous post:

Next post: