Verhalen en anecdotes uit de verpleeghuis zorg en kleinschalig wonen  »  Uncategorized   »   salade recept en recepten lauwe salade van tonijn met basilicum

salade recept en recepten lauwe salade van tonijn met basilicum

by de man in de zorg on January 12, 2000

salade recept en recepten lauwe salade van tonijn met basilicum
120 gr gemengde sla
4 tomaten
1 gesnipperde ui
boter
2 dl olijfolie
1-2 mespuntjes sambal oelek
zout, zwarte versgemalen peper
600 gr verse tonijnfilet
1/2 eetlepel verse basilicumsnippers
het sap van 1 citroen

Spoel de sla, laat hem uitlekken en houd hem apart.
Pel de tomaten, verwijder de zaadjes en snijd ze in dobbelsteentjes.
Stoof de uisnippers in een klontje boter wit, voeg de tomaatblokjes toe en roer alles ± 5 minuten goed door elkaar.
Roer 1 1/2 dl olijfolie door de tomatenfondue en kruid naar smaak met sambal oelek.
Pureer het geheel met de staafmixer fijn, kruid met zout en houd de moes warm.
Snijd de tonijnfilet in 4 gelijke plakken, spoel die onder koud stromend water en dep ze droog.
Kruid de plakken tonijn met zout en versgemalen peper.
Verwarm een klont boter en de rest van de olijfolie in een anti-aanbakpan en bak de vis aan beide kanten kort maar krokant.
Kruid de gemengde sla met peper en zout en schik die in het midden van 4 warme borden.
Warm zo nodig de tonijnplakjes nog even op en schik ze op de sla.
Roer de basilicumsnippers door de tomatensaus en controleer de kruiding.
Verdeel de moes rond de vis en op de salade en besprenkel de tonijn met het citroensap.

Previous post:

Next post: