Verhalen en anecdotes uit de verpleeghuis zorg en kleinschalig wonen  »  Uncategorized   »   salade recept en recepten lauwwarme kip garnalensalade met gember

salade recept en recepten lauwwarme kip garnalensalade met gember

by de man in de zorg on January 12, 2000

salade recept en recepten lauwwarme kip garnalensalade met gember
(2 personen)

100 gr kipfilet in reepjes
1/2 groene kool
1 1/2 eetlepel ketjap
1 1/2 eetlepel wijnazijn
1 eetlepel sherry
1/2 eetlepel gembersiroop
een klein teentje knoflook
125 gr champignons in plakjes
1 eetlepel olie
klein stukje gember, geraspt
1/2 rode paprika in blokjes
125 gr gepelde garnalen

Kook de kipfilet in water met zout in ± 10 minuten gaar.
Verwijder de buitenste donkere bladeren van de kool en snijd de rest in dunne reepjes.
Maak een sausje van de ketjap, azijn, sherry, gembersiroop en uitgeperste knoflook, verwarm dit even en schenk het over de champignons.
Verhit de olie in een braadpan of wok, bak de gember ± 1 minuten en bak
de reepjes kool omscheppend ± 5 minuten mee.
Snijd de gare kipfilet in reepjes.
Vermeng de kool, paprika, garnalen, kipfilet, champignons en het sausje en laat dit ± 10 minuten afkoelen.
Serveer met boerenbrood.

Previous post:

Next post: