Verhalen en anecdotes uit de verpleeghuis zorg en kleinschalig wonen  »  Uncategorized   »   salade recept en recepten lauwwarme rijstsalade met mosterdsaus

salade recept en recepten lauwwarme rijstsalade met mosterdsaus

by de man in de zorg on January 12, 2000

salade recept en recepten lauwwarme rijstsalade met mosterdsaus
1 rookworst van 250 gr
250 gr rijst
300 gr doperwten
250 gr maiskorrels
150 gr rode paprikasnippers
15 gr boter
1 middelgrote gesnipperde ui
2 tomaatjes

Voor de saus:
25 gr boter
25 gr bloem
2 dl vleesbouillon
1 dl droge witte wijn
1 dl garderoom
1 eetlepels mosterd
75 gr geraspte belegen kaas
peper, zout

Bereid de rookworst volgens de aanwijzing op de verpakking in warm water.
laat hem afkoelen en snijd hem in blokjes.
Kook de rijst volgens het verpakkingsvoorschrift gaar.
Kook de erwten en giet ze af.
Laat de mais uitlekken.
Blancheer de paprikasnippers in kokend water en giet ze af.
Fruit de ui in de boter goudgeel en roer er de groenten, de blokjes rookworst en de rijst door.
Smelt voor de saus de boter, voeg de bloem toe en laat die al roerend even garen.
Voeg achtereenvolgens de bouillon, wijn en garderoom toe tot een mooie
gladde saus ontstaat (blijf goed roeren).
Klop vervolgens de kaas, de mosterd en eventueel wat peper en zout door de saus.
Serveer de rijstsalade lauwwarm of koud met als garnering de in schijfjes
gesneden tomaat.
Geef de saus er apart bij.

Previous post:

Next post: