Verhalen en anecdotes uit de verpleeghuis zorg en kleinschalig wonen  »  Uncategorized   »   salade recept en recepten lauwwarme zeekraalsalade met geitenkaas

salade recept en recepten lauwwarme zeekraalsalade met geitenkaas

by de man in de zorg on January 12, 2000

salade recept en recepten lauwwarme zeekraalsalade met geitenkaas
1 grote rode paprika
1 bakje zeekraal (100 gr)
2 eetlepels (olijf)olie
2 eetlepels droge witte wijn
1 zakje basilicum (15 gr)
4 sneetjes wit casinobrood
(versgemalen) zwarte peper
125 gr verse geitenkaas (chevre de Bellay)

Was de paprika, maak hem schoon en snijd hem in de lengte in dunne reepjes.
Spoel de zeekraal in een zeef onder koud stromend water goed af en laat uitlekken.
Verhit de olie in een wok of grote koekepan en bak daarin de zeekraal en de paprika al omscheppend ± 2 minuten.
Voeg de wijn toe en verhit de groenten afgedekt ± 5 minuten op laag vuur.
Neem de basilicumblaadjes van de takjes, halveer de grote blaadjes.
Neem de pan van het vuur schep de basilicumblaadjes door de groenten en laat het gerecht tot lauwwarm afkoelen.
Snijd intussen de korstjes van het brood en rooster de sneetjes brood.
Verdeel de groenten met het vocht over 4 borden, verkruimel de geitenkaas erboven en bestrooi met peper.
Snijd de sneetjes brood diagonaal door en leg ze op de borden.

Previous post:

Next post: