Verhalen en anecdotes uit de verpleeghuis zorg en kleinschalig wonen  »  Uncategorized   »   salade recept en recepten lentesalade met gebakken krieltjes en varkensschnitzel

salade recept en recepten lentesalade met gebakken krieltjes en varkensschnitzel

by de man in de zorg on January 12, 2000

salade recept en recepten lentesalade met gebakken krieltjes en varkensschnitzel
(2 personen)

1/2 kleine courgette
1/2 zakje ijsbergsla
300 gr voorgekookte krieltjes
1/2 rode paprika
1/2 pakje Mon Chou Saladeblokjes
1/2 blikje asperges
enkele druppels citroensap
tuinkruidendressing
2 schnitzels
bakboter
1 ei

Kook het ei en laat het schrikken.
Bak de krielaardappeltjes in een koekenpan krokant.
Was de courgette en snijd deze met schil in kleine blokjes.
Maak de paprika schoon en snijd hem in blokjes.
Snijd de ijsbergsla in reepjes.
Laat de asperges uitlekken en snijd ze kleiner (of gebruik verse gekookte
asperges).
Doe alle groenten in een kom en meng het citroensap erdoor.
Pel het ei, snijd het in blokjes en meng die samen met de Saladeblokjes door de groenten.
Sprenkel de dressing erover.
Verhit de boter en bak de schnitzels aan beide zijden in ± 4 minuten per kant goudbruin.
Serveer de salade met de gebakken krieltjes en de schnitzels.

Previous post:

Next post: