Verhalen en anecdotes uit de verpleeghuis zorg en kleinschalig wonen  »  Uncategorized   »   salade recept en recepten lollo rossosalade met bietjes en frambozenvinaigrette

salade recept en recepten lollo rossosalade met bietjes en frambozenvinaigrette

by de man in de zorg on January 12, 2000

salade recept en recepten lollo rossosalade met bietjes en frambozenvinaigrette
(2 personen)

1/2 blikje frambozen (nettogewicht ± 200 gr)
1 1/2 eetlepel (frambozen- of rode wijn)azijn
1 theelepel (groene kruiden)mosterd
3 eetlepels (hazelnoot)olie
1 theelepel tijm
zout, peper
1/2 kropje lollo rosso
1 klein gekookt bietje
1 eetlepel fijngeknipte bieslook

Laat de frambozen in een zeef uitlekken en wrijf ze daarna boven een kommetje door de zeef.
Voeg de azijn, de mosterd, de olie, de tijm en zout en peper toe en klop alles tot een sausje.
Was de lollo rosso en laat de blaadjes in een vergiet goed uitlekken.
Wrijf het velletje van het bietje en schaaf het bietje in dunne plakjes.
Scheur de lollo rossoblaadjes in stukken en doe ze in een slaschaal.
Verdeel de plakjes biet erover.
Schep het sausje erdoor en strooi de bieslook erover.

Previous post:

Next post: