Verhalen en anecdotes uit de verpleeghuis zorg en kleinschalig wonen  »  Uncategorized   »   salade recept en recepten maaltijdsalade met oude of overjarige goudse

salade recept en recepten maaltijdsalade met oude of overjarige goudse

by de man in de zorg on January 12, 2000

salade recept en recepten maaltijdsalade met oude of overjarige goudse
350 gr jonge spinazie
200 gr oude of overjarige Goudse kaas aan een stuk
100 gr pijnboompitten
50 gr verse roomkaas (Mon Chou)
2 eetlepels olijfolie
2 eetlepels slagroom of creme fraîche
1 1/2 eetlepel limoen- of citroensap
zout, zwarte peper uit de molen
12 ontpitte zwarte olijven
2 bosuitjes

Spoel de spinazie enkele malen in ruim koud water, laat de groente uitlekken, maak ze daarna zo droog mogelijk (slacentrifuge) en verwijder alle stelen.
Verbrokkel de kaas of snijd hem in heel kleine blokjes.
Verhit een droge koekepan en laat daarin de pitten onder voortdurend roeren goudbruin roosteren.
Neem de pan, zodra de pitten lekker beginnen te ruiken, van het vuur.
Spreid de pitten op een koud bord uit en laat ze volkomen afkoelen.
Klop met een keukenmachine een gladde saus van de roomkaas, de olijfolie, de slagroom of creme fraîche en het limoen- of citroensap en voeg naar smaak zout en peper toe.
Hak de olijven in kleine stukjes en snipper de bosuitjes.
Schep de spinazie, de helft van de kaas, de helft van de pijnboompitten, olijven en bosuitjes luchtig door elkaar.
Verdeel de salade over de borden en strooi er de rest van de kaas en van de pijnboompitten over.
Serveer er de kaassaus apart in een sauskom bij.
Geef er dunne sneetjes warm ciabattabrood bij.

Previous post:

Next post: