Verhalen en anecdotes uit de verpleeghuis zorg en kleinschalig wonen  »  Uncategorized   »   salade recept en recepten maaltijdsalade van doperwtjes met ham

salade recept en recepten maaltijdsalade van doperwtjes met ham

by de man in de zorg on January 12, 2000

salade recept en recepten maaltijdsalade van doperwtjes met ham
2 eieren
5 aardappelen
zout
2 dl sinaasappelsap
1 pak diepvriesdoperwtjes (500 gr)
1 ui
3 plakken ham a 50 gr *
1 eetlepel citroensap
4 eetlepels olie
1 eetlepel mosterd
2 theelepels mierikswortel (potje)
peper
4 sprietjes bieslook

Kook de eieren in 10 minuten hard, laat ze schrikken, pel ze en laat ze afkoelen.
Schil en was de aardappelen, kook ze ± 15 minuten in een pan met weinig water en zout, giet ze af, laat ze afkoelen en snijd ze in blokjes.
Kook de doperwten ± 10 minuten in een pan met het sinaasappelsap, giet ze boven een kommetje af en laat ze afkoelen.
Pel de ui en snijd hem in dunne ringen.
Snijd de ham in reepjes.
Doe 3 eetlepels sinaasappelvocht, het citroensap, de olie, mosterd, mierikswortel, zout en peper in een kommetje en roer dit tot een sausje.
Doe de aardappelen, doperwten, ui en ham in een schaal, schenk er het sausje over en schep alles voorzichtig door elkaar.
Zet de salade tot het gebruik afgedekt in de koelkast en schep de salade dan nogmaals om.
Snijd de eieren in plakjes en verdeel die over de salade.
Knip de bieslook erboven fijn.

Previous post:

Next post: