Verhalen en anecdotes uit de verpleeghuis zorg en kleinschalig wonen  »  Uncategorized   »   salade recept en recepten mais maaltijdsalade

salade recept en recepten mais maaltijdsalade

by de man in de zorg on January 12, 2000

salade recept en recepten mais maaltijdsalade
450 gr krielaardappeltjes
2 eetlepels olie
1 eetlepel citroensap
4 theelepels tacokruiden
1 (rode) ui
1 blik maiskorrels (netto 300 gr)
200 gr Cheddar-kaas (stukje)
1 blikje ananasstukjes op eigen sap (netto 227 gr)
150 gr rauwkost

Kook de aardappeltjes in een pan met weinig water afgedekt in
± 5 minuten zachtjes gaar.
Roer intussen de olie, het citroensap en de tacokruiden in een kom tot een dressing.
Giet de aardappeltjes af, schep ze door de tacodressing en laat ze afkoelen.
Pel intussen de ui en snijd hem in dunne ringen.
Laat de mais uitlekken.
Snijd de kaas in kleine blokjes.
Laat de ananas uitlekken en snijd de stukjes klein.
Schep de mais, kaasblokjes, ananas en rauwkost door elkaar.
Schep de maissalade op het midden van een schaal, schep de aardappeltjes eromheen en verdeel er de uiringen over.
Serveer de salade met tortillachips.

Previous post:

Next post: