Verhalen en anecdotes uit de verpleeghuis zorg en kleinschalig wonen  »  Uncategorized   »   salade recept en recepten mediterraanse huzarensalade

salade recept en recepten mediterraanse huzarensalade

by de man in de zorg on January 12, 2000

salade recept en recepten mediterraanse huzarensalade
2 eieren
300 gr verse tonijnmoten
peper, zout
4 gepelde en ontpitte tomaten
150 gr gekookte fijne groene boontjes
300 gr koude gekookte aardappelen
1 eetlepel mosterd
1 eetlepel gehakte ui
1 dl olie
1/2 dl azijn
1 blikje ansjovisfilets
1 bakje schoongemaakte veldsla
4 zwarte olijven

Kook 1 ei 10 minuten in kokend water.
Pocheer de tonijnmoten in een bodempje lichtgezouten water gaar en laat
ze daarna afkoelen.
Snijd 2 tomaten en de boontjes in dobbelsteentjes van gelijke grootte.
Prak de aardappelen met een vork fijn.
Mix voor de dressing in een beker het tweede ei met de mosterd en de gehakte ui en voeg geleidelijk de olie en vervolgens de azijn toe.
Kruid met peper en zout.
Verdeel de tonijnmoten in kleine stukjes en vermeng die met de aardappelen, de boontjes, de tomaten, 2 eetlepels dressing en de in stukjes gesneden ansjovis.
Snijd de overige 2 tomaten in plakjes en prak het hardgekookte ei fijn.
Schik de veldsla in een stervorm op 4 borden.
Vorm van de puree 4 cilinders en schik die op de sla.
Leg op elke cilinder een olijf en garneer met de tomaatschijfjes.
Strooi er tenslotte nog wat hardgekookt ei over.
Serveer er de resterende dressing apart bij.

Previous post:

Next post: