Verhalen en anecdotes uit de verpleeghuis zorg en kleinschalig wonen  »  Uncategorized   »   salade recept en recepten meloensalade

salade recept en recepten meloensalade

by de man in de zorg on January 12, 2000

salade recept en recepten meloensalade
Voor de salade:
1 honingmeloen
150 gr gekookte ham
150 gr Emmentaler kaas
2 hardgekookte eieren
1 zure appel
50 gr walnoten

Voor de marinade:
50 gr mayonaise
3 eetlepels zure room
1 eetlepel tomatenketchup
1 borrelglaasje cognac
1 mespunt suiker
witte peper, zout
1/2 theelepel scherp paprikapoeder

peterselie
8 slabladeren

Halveer de meloen, verwijder het zaad en verdeel hem in parten.
Snijd het vruchtvlees met een scherp mes uit de schil en verdeel het in stukjes van ± 2 cm.
Haal overtollig vet van de ham en snijd de ham en de kaas in flinterdunne reepjes.
Pel de eieren en hak ze in niet te kleine stukjes, of druk ze tweemaal
door de eisnijder.
Schil de appel, verwijder het klokhuis en snijd het vruchtvlees in kleine stukjes.
Hak de walnoten.
Meng alle ingredienten goed, maar voorzichtig door elkaar.
Vermeng de mayonaise met de andere ingredienten voor de marinade.
Maak de marinade goed pittig op smaak, schenk hem over de salade en schep de salade even om.
Laat de salade in de koelkast een half uur op smaak komen.
Was intussen de slabladeren en laat ze uitlekken.
Bekleed een grote of vier kleine schalen met de slabladeren, verdeel de salade erover en bestrooi hem met wat gehakte peterselie.

Previous post:

Next post: