Verhalen en anecdotes uit de verpleeghuis zorg en kleinschalig wonen  »  Uncategorized   »   salade recept en recepten meloensalade met mosselen

salade recept en recepten meloensalade met mosselen

by de man in de zorg on January 12, 2000

salade recept en recepten meloensalade met mosselen
2 eetlepels citroensap
1 1/2 theelepel middelscherpe mosterd
1 snufje zout
1 mespunt kerriepoeder
1 snufje versgemalen witte peper
1 mespunt suiker
4 eetlepels zonnebloemolie
2 honingmeloenen
1 zure appel
1 banaan
1 blik pikant ingelegde mosselen (125 gr)
12 zwarte olijven
125 gr gepelde garnalen
1 eetlepel geschaafde amandelen

Roer het citroensap, de mosterd, het zout, de kerrie, de peper en de suiker in een schaaltje door elkaar en klop er met een garde de olie door.
Snijd de meloenen overdwars doormidden en schep er met een lepel de pitten uit.
Steek met een aardappelboor balletjes uit het vruchtvlees en leg die in de marinade.
Schil de appel, snijd hem in vieren en verwijder het klokhuis.
Snijd de appel en de gepelde banaan in schijfjes, doe ze bij de meloen in de marinade en schep alles goed door elkaar.
Laat de mosselen in een zeef uitlekken.
Snijd de olijven van de pit.
Schep de voorbereide dressing en de garnalen door de vruchtensalade en vul er de halve meloenschillen mee.
Rooster de amandelen in een droge koekenpan goudbruin, schep ze regelmatig om.
Laat ze afkoelen en bestrooi de salade ermee.

Previous post:

Next post: