Verhalen en anecdotes uit de verpleeghuis zorg en kleinschalig wonen  »  Uncategorized   »   salade recept en recepten mesclun met haring en rozendressing

salade recept en recepten mesclun met haring en rozendressing

by de man in de zorg on January 12, 2000

salade recept en recepten mesclun met haring en rozendressing
‘Mesclun’ is een combinatie van slasoorten, kruiden en wilde sla-groente, afkomstig uit de Zuid-Franse keuken.

1 tomaat
4 haringen
1 sjalot
3 eetlepels verse tuinkruiden

Voor de dressing:
2 eetlepels olijfolie
2 eetlepels citroensap
2 eetlepels balsamicoazijn
1 eetlepel honing
1 eetlepel amandelolie
2 eetlepels rozenesprit
zout, cayennepeper

Klop de ingredienten voor de dressing los.
Maak de sla schoon, was hem, verdeel hem in stukken en droog ze in de slacentrifuge.
Dompel de tomaat in kokend water, snijd hem doormidden, verwijder de zaadjes en snijd het vruchtvlees in kleine blokjes.
Snijd de haringfilets los van de staartgraat en controleer op eventuele graatjes.
Hak het sjalotje fijn.
Schep de salade door de dressing, verdeel dit over 4 borden en leg de haringfilets erop.
Strooi de tomaatblokjes, de sjalot en de geknipte kruiden rond de salade.

Previous post:

Next post: