Verhalen en anecdotes uit de verpleeghuis zorg en kleinschalig wonen  »  Uncategorized   »   salade recept en recepten middellandse zeesalade

salade recept en recepten middellandse zeesalade

by de man in de zorg on January 12, 2000

salade recept en recepten middellandse zeesalade
200 gr kropsla
100 gr roodlof
100 gr veldsla
1 uitje
125 gr artisjokharten (blik)
1 teentje knoflook
2 eetlepels aceto balsamico of rode wijnazijn
4 eetlepels olie
1 mespuntje zout
witte peper naar smaak
suiker naar smaak
1 eetlepel fijngesneden gemengde verse tuinkruiden

Maak de groene salade, de roodlof en de veldsla schoon, was ze grondig en laat ze zeer goed uitlekken.
Pel de ui en snijd hem in dunne ringen.
Laat de artisjokhartjes uitlekken en halveer ze.
Pel het knoflookteentje en plet het met het lemmet van een mes of knijp het in een knoflookpers uit.
Schep de slabladeren, de uiringen en de artisjokhartjes in een grote schaal luchtig door elkaar.
Roer de aceto balsamico met de olie, het zout, de peper, de suiker en de knoflookpulp tot een saus en maak de salade hiermee aan.
Bestrooi de salade met de tuinkruiden.

TIP: De typische smaak van de roodlof komt bijzonder goed naar voren, als u de stronk en een gedeelte van de worteltjes ook gebruikt.
Maak de stronk en de worteltjes schoon, rasp ze fijn en meng ze door de slasaus.

Previous post:

Next post: