Verhalen en anecdotes uit de verpleeghuis zorg en kleinschalig wonen  »  Uncategorized   »   salade recept en recepten olijven fetasalade

salade recept en recepten olijven fetasalade

by de man in de zorg on January 12, 2000

salade recept en recepten olijven fetasalade
Schep 1/2 komkommer in blokjes om met 200 gr gemengde olijven en de helft van een potje fetablokjes in kruidenolie.
Schep er 2 eetlepels van de kruidige olie en 1 theelepel wijnazijn door en breng op smaak met zout en peper.
Laat het 2 uur intrekken.
Lekker met Turks brood.

Feta is een witte kaas van koe-, geite- of schapenmelk. Doordat de kaas niet echt is gerijpt, heeft hij geen korst.
Feta wordt bewaard in pekelwater. Daardoor is de kaas een beetje brokkelig en smaakt hij pittig zout.
Handig om in huis te hebben zijn fetablokjes in kruidenolie of in een met kruiden gearomatiseerde zonnebloem- of olijfolie. Een opengemaakt potje fetablokjes moet in de koelkast worden bewaard. De blokjes moeten onder de olie staan.

Previous post:

Next post: