Verhalen en anecdotes uit de verpleeghuis zorg en kleinschalig wonen  »  Uncategorized   »   salade recept en recepten oosterse miesalade met omeletrolletjes

salade recept en recepten oosterse miesalade met omeletrolletjes

by de man in de zorg on January 12, 2000

salade recept en recepten oosterse miesalade met omeletrolletjes
250 gr eiermie
100 gr peultjes
3 eieren
3 eetlepels melk
4 eetlepels zonnebloemolie
1 eetlepel sesamolie
25 gr boter
1 krop sla
4 waspeentjes
1 dunne prei
100 gr ham
4 gekonfijte gemberbolletjes
2 eetlepels kruidenazijn
1 eetlepel sherry
zout, peper
3 eetlepels verse koriander

Kook de eiermie volgens de gebruiksaanwijzing.
Haal de peultjes af, blancheer ze ± 3 minuten in kokend water en spoel ze in een zeef onder koud water af.
Klop de eieren los met de melk, zout en peper.
Verhit de boter in een grote koekenpan en bak een dunne omelet.
Rol de omelet op en laat hem afkoelen.
Was de sla en laat de bladeren in een vergiet uitlekken.
Maak de worteltjes en de prei schoon en snijd ze in fijne stukjes.
Snijd ook de ham en de gember in stukjes.
Roer de azijn, de sherry, de zonnebloemolie, de sesamolie en de sojasaus in een schaal tot een sausje en schep de prei, de worteltjes, de ham en de gember erdoor.
Giet de mie af.
Snijd de slierten enkele malen door en schep deze nog warm door de saus.
Knip de koriander erboven fijn en schep de peultjes erdoor.
Breng de salade op smaak met zout en peper.
Snijd de omeletrol in dunne plakjes.
Bekleed een platte schaal met de slabladeren en schep de miesalade erop.
Leg de omeletrolletjes langs de rand van de salade en laat de salade zo een half uur staan.
Lekker met kroepoek.

Previous post:

Next post: