Verhalen en anecdotes uit de verpleeghuis zorg en kleinschalig wonen  »  Uncategorized   »   salade recept en recepten paddestoelensalade met gerookte eendeborstfilet

salade recept en recepten paddestoelensalade met gerookte eendeborstfilet

by de man in de zorg on January 12, 2000

salade recept en recepten paddestoelensalade met gerookte eendeborstfilet
(2 personen)

1/2 bakje champignons
50 gr oesterzwammen
1 eetlepel (rode wijn)azijn
1 theelepel (groene kruiden)mosterd
1 theelepel tijm
zout, peper
1/2 lente-uitje
10 plakjes gerookte eendeborstfilet

Veeg de champignons schoon en snijd ze in flinterdunne plakjes.
Snijd de oesterzwammen in dunne reepjes.
Roer een sausje van de azijn, de mosterd, de tijm, wat zout en wat peper en schep de champignons en de oesterzwammen erdoor.
Laat de salade minstens 1 uur staan.
Snijd het lente-uitje in dunne ringetjes.
Schep de paddestoelensalade op 2 bordjes en strooi er de lente-ui over.
Vouw de plakjes eendeborstfilet dubbel en leg ze naast de salade.
Lekker met vers geroosterde toast.

Previous post:

Next post: