Verhalen en anecdotes uit de verpleeghuis zorg en kleinschalig wonen  »  Uncategorized   »   salade recept en recepten piaz kachumbar indiase uiensalade

salade recept en recepten piaz kachumbar indiase uiensalade

by de man in de zorg on January 12, 2000

salade recept en recepten piaz kachumbar indiase uiensalade
3 middelgrote, in ringen verdeelde uien
1 1/2 theelepel zout
2 eetlepels bruine basterdsuiker
3 eetlepels citroensap
3 ontvelde rijpe in smalle reepjes gesneden tomaten
1 eetlepel grof geraspte verse gemberwortel
1 in smalle reepjes gesneden rode en groene Spaanse peper, zaadjes verwijderd
1 kleine rode en 1 kleine groene paprika
2 eetlepels peterselie

Leg de uiringen in een zeef of vergiet en strooi het zout erover.
Schep alles eenmaal om en laat de uien een uurtje staan.
Doe ze daarna in een kom.
Roer de suiker door het citroensap en blijf zolang roeren tot de suiker is opgelost.
Voeg 1 eetlepel water toe en schenk het mengsel over de uien.
Schep alles enkele malen om.
Voeg dan alle overige ingredienten toe.
Schep alles voorzichtig om en plaats de salade afgedekt een half uurtje in de koelkast.
Schep de salade vlak voor het opdienen nogmaals om en doe ze in eenpersoons schaaltjes.

Previous post:

Next post: