Verhalen en anecdotes uit de verpleeghuis zorg en kleinschalig wonen  »  Uncategorized   »   salade recept en recepten provenciaalse aardappelsalade

salade recept en recepten provenciaalse aardappelsalade

by de man in de zorg on January 12, 2000

salade recept en recepten provenciaalse aardappelsalade
(2 personen)

400 gr stevige aardappelen (zoals Nicola of Gloria)
1/2 dl olijfolie
1 teentje knoflook
1 theelepel Provenciaalse kruiden
zout, peper
100 gr biefstuk, in reepjes
1/2 rode ui, gepeld en gesnipperd
4 artisjokharten (blik), in vieren
50 gr piment-olijven, in plakjes
2 eetlepels fijngehakte peterselie
1 eetlepel (wijn)azijn

Kook de aardappelen en snijd ze in blokjes.
Maak een sausje van de olie, de uitgeperste knoflook, de kruiden, zout en peper.
Schep de biefstuk erdoor en laat die ± 10 minuten marineren.
Spoel de artisjokharten af en laat ze uitlekken.
Vermeng de aardappelen, uien, artisjokharten, olijven en peterselie.
Laat de biefstuk uitlekken en dep hem droog.
Verhit in een koekepan 1 eetlepel van de marinade en bak de biefstuk daarin ± 2 minuten.
Schep de rest van de marinade, de azijn en de biefstuk door de salade.
Serveer de salade lauwwarm.

Previous post:

Next post: