Verhalen en anecdotes uit de verpleeghuis zorg en kleinschalig wonen  »  Uncategorized   »   salade recept en recepten rajna chenna salade gemengde kikkererwtensalade

salade recept en recepten rajna chenna salade gemengde kikkererwtensalade

by de man in de zorg on January 12, 2000

salade recept en recepten rajna chenna salade gemengde kikkererwtensalade
225 gr ‘black-eyed peas’
225 gr kikkererwten
225 gr rode bonen
1 teentje knoflook
1 eetlepel sesamolie
1 ui van gemiddelde grootte
1 theelepel komijn, gemalen (=djinten)
1/2 theelepel koriander, gemalen (=ketoembar)
1 theelepel zwarte peper, gemalen
1 theelepel zout
2 groene Spaanse pepers
1 citroen
2 eetlepels korianderblad, gehakt

Meng de kikkererwten en de black-eyed peas, was ze goed en laat ze een nacht ruim onder water weken.
Was de rode bonen goed en laat ze apart weken.
Breng de bonen de volgende dag langzaam aan de kook en laat ze ongeveer 2 uur sudderen, tot ze gaar zijn. Het is belangrijk dat de bonen niet te gaar worden en kapot gaan.
Giet de bonen als ze gaar zijn af en zet ze apart.
Pel het teentje knoflook en hak het zeer fijn. Meng de knoflook goed door de sesamolie.
Schil de ui en hak hem grof. Doe de ui in een grote slaschaal en giet er het olie/knoflook mengsel over.
Strooi er de specerijen en het zout over en meng goed.
Haal de kop en de staart van de groene pepers af en snijd ze in ringen van circa 1/2 cm dik. Meng ze door het uimengsel.
Voeg nu de bonen toe en meng goed, maar zorg dat de bonen niet kapot gaan.
Pers de citroen en giet het sap over de salade.
Garneer de schotel tenslotte met het korianderblad.
De salade smaakt het best als hij 2-3 uur gekoeld wordt.

Dit is een typisch vegetarisch gerecht uit zuidelijk India. Veel mensen eten dit als hoofdgerecht.
Het is verstandig er een ‘brandblusser’, zoals een komkommer raita, bij te serveren.

Previous post:

Next post: