Verhalen en anecdotes uit de verpleeghuis zorg en kleinschalig wonen  »  Uncategorized   »   salade recept en recepten rijstsalade met gebakken kipfilets

salade recept en recepten rijstsalade met gebakken kipfilets

by de man in de zorg on January 12, 2000

salade recept en recepten rijstsalade met gebakken kipfilets
voor 2 personen
2 kipfilets (samen ± 250 gr)
zout, peper
1/2 theelepel kerrie Djawa
25 g boter
1 eetlepel (zonnebloem)olie
75 gr rijst
1 1/2 theelepel (kruiden)bouillonpoeder
2-3 bosuitjes in stukjes van 3 cm
1 bleekselderijstengel in smalle boogjes
2-3 champignons in plakken
1/3 geschilde, zachtzure appel in smalle parten
4-6 radijsjes in plakjes
2 ontvelde tomaten in reepjes
1 kleine ui in smalle ringen
enkele in stukken gescheurde slabladeren
1/2 grapefruit of sinaasappel in schijven
1 1/2 eetlepel gezeefd limoen- of citroensap
1 eetlepel honing
5 eetlepels (olijf)olie
2 theelepels fijngesneden bieslook

Dep de kipfilets met keukenpapier droog en rijf ze in met een mengsel van zout, peper en het kerriepoeder.
Verhit de olie en de boter en bak de kipfilets in 8-10 minuten goudbruin en gaar.
Laat ze op een stuk keukenpapier koud worden.
Kook de rijst zoals op de verpakking staat aangegeven in water waaraan het bouillonpoeder is toegevoegd en laat de rijst op een zeef koud worden.
Snijd de kipfilets schuin in 8-9 dikke plakken.
Houd de mooiste 6 plakjes apart en snijd de rest in blokjes.
Vermeng de koude rijst met de helft van de bosuitjes, de bleekselderij en de blokjes kippenvlees en schep de rijstsalade op een schaal met opstaande randen.
Leg hierna alle overige ingredienten, soort bij soort, op de rijst.
Begin met de kipfilets en leg aan de andere kant van de schaal enkele stukken slablad.
Schik de rest van de bosuitjes, de champignons, de appel, de radijsjes, de ui, de tomaten en de grapefruit- of sinaasappelschijven erbij.
Maak de dressing voor de salade door eerst het limoen- of citroensap te vermengen met wat zout, peper en de honing.
Klop daarna de olie erdoor en voeg het bieslook toe en doe de dressing over in een sauskom.

Previous post:

Next post: