Verhalen en anecdotes uit de verpleeghuis zorg en kleinschalig wonen  »  Uncategorized   »   salade recept en recepten rijstsalade met vruchten en garnalen

salade recept en recepten rijstsalade met vruchten en garnalen

by de man in de zorg on January 12, 2000

salade recept en recepten rijstsalade met vruchten en garnalen
300 gr rijst
zout
300 gr dik gesneden varkensfricandeau (vleeswaar)
2 sinaasappels
150 gr blauwe druiven
2 bananen
1 eetlepel citroensap
1/8 liter slagroom
1 theelepel kerriepoeder
4 eetlepels mayonaise
tabasco
versgemalen peper

Kook de rijst in water met zout volgens de gebruiksaanwijzing gaar.
Spoel de rijst in een vergiet onder koud stromend water af en laat hem uitlekken.
Snijd intussen de fricandeau in stukjes.
Schil de sinaasappels tot op het vruchtvlees en snijd de partjes tussen de vliezen los.
Was de druiven, halveer ze en wip de pitjes eruit.
Pel de bananen, snijd ze in plakjes en besprenkel die direct met wat citroensap om verkleuren te voorkomen.
Meng de rijst, de fricandeau, de vruchten en de garnalen in een schaal door elkaar.
Klop de slagroom samen met het kerriepoeder dik vloeibaar en meng er de mayonaise, enkele druppels tabasco en wat peper door.
Schep het sausje door de salade en laat het ± 1 uur intrekken.

Previous post:

Next post: