Verhalen en anecdotes uit de verpleeghuis zorg en kleinschalig wonen  »  Uncategorized   »   salade recept en recepten rodekool ananassalade

salade recept en recepten rodekool ananassalade

by de man in de zorg on January 12, 2000

salade recept en recepten rodekool ananassalade
(4-6 personen)

1 grote rodekool
1 in stukjes gesneden groene paprika zonder zaadjes
1/2 schoongemaakte en in kleine stukjes gesneden kleine ananas
2 middelgrote sinaasappels in partjes
6 lente-uitjes in kleine stukjes
3 stengels bleekselderij in stukjes
75 gr grof gehakte hazelnoten
75 gr ontkiemde adukibonen
peterselie

Voor de dressing:
1 dl mayonaise
1/2 dl Griekse yoghurt
zout, peper

Verwijder de buitenste lelijke of taaie bladeren van de kool en snijd de onderkant recht afsnijden, zodat de kool rechtop kan staan.
Snijd van de bovenkant ± 1/4 af en verwijder met een scherp mes de binnenste bladeren van de kool, zodat er een schil van ± 6 mm dik overblijft.
Zet het koolomhulsel apart.
Verwijder de taaie delen van de koolbladeren en snijd de rest zeer fijn.
Doe de gesneden kool met de paprika, ananas, sinaasappel, lente-ui, selderij, hazelnoten en de bonen in een grote schaal.
Meng de mayonaise met de yoghurt, zout en peper en schep dit voorzichtig door de salade.
Schep de salade in het koolomhulsel en zet dit, gegarneerd met peterselie,
op een schaal.

Previous post:

Next post: