Verhalen en anecdotes uit de verpleeghuis zorg en kleinschalig wonen  »  Uncategorized   »   salade recept en recepten rodekoolsalade met venkel

salade recept en recepten rodekoolsalade met venkel

by de man in de zorg on January 12, 2000

salade recept en recepten rodekoolsalade met venkel
2 sinaasappels
1 eetlepel citroensap
4 eetlepels olie
zout
1/2 theelepel cayennepeper
1 theelepel basilicum
1/4 rodekool (200 gr)
1 kleine venkelknol
1 appel

Pers 1 sinaasappel uit.
Roer in een kom het sinaasappelsap, het citroensap, de olie, zout, de cayennepeper en de basilicum tot een sausje.
Was de kool en snijd hem zeer fijn.
Doe de kool in een vergiet, schenk er 1/2 liter kokend water erover en laat uitlekken.
Verwijder de stengels en de stronk van de venkel en snijd hem in dunne reepjes.
Schil de andere sinaasappel, verwijder de witte velletjes en snijd het vruchtvlees in blokjes.
Schil de appel, verwijder het klokhuis en snijd het vruchtvlees in stukjes.
Schep de kool, de venkel, de sinaasappelblokjes en de appelstukjes door het sausje en meng alles voorzichtig, maar goed door elkaar.

Previous post:

Next post: