Verhalen en anecdotes uit de verpleeghuis zorg en kleinschalig wonen  »  Uncategorized   »   salade recept en recepten rosbiefsalade met thaise dressing

salade recept en recepten rosbiefsalade met thaise dressing

by de man in de zorg on January 12, 2000

salade recept en recepten rosbiefsalade met thaise dressing
Voor de salade:
2 sneetjes oud witbrood
4 eetlepels olie
1 1/2 theelepel ketoembar
150 gr peultjes
250 gr broccoli
150 gr shii-take
1/2 struik Chinese kool
4 tomaten
1 blikje maiskorrels (± 150 gr)
zout
200 gr gesneden rosbief
3 eetlepels grof gesneden korianderblaadjes

Voor de dressing:
4 teentjes knoflook
1 stengel vers citroengras (toko)
1 bosuitje
4 eetlepels olie
1 eetlepel limoensap
2 theelepels Thaise vissaus
wat chilisaus
szechuanpeper
1 mespunt suiker
2 eetlepels fijngesneden munt

Snijd de korsten van het brood en snijd het brood in dobbelsteentjes.
Verhit de olie met de ketoembar in een koekepan en bak het brood goudbruin.
Neem de broodblokjes uit de pan, laat ze op keukenpapier uitlekken en laat ze afkoelen.
Haal de peultjes af.
Verdeel de broccoli in kleine roosjes.
Snijd de shii-take en de Chinese kool in dunne repen.
Snijd de tomaten in partjes.
Laat de mais uitlekken.
Blancheer de peultjes en de broccoli ± 3 minuten in kokend water met wat zout.
Giet de groenten af en spoel ze onder koud stromend water.
Bak de shii-take al omscheppend 2 minuten in 1/2 eetlepel olie.
Pel voor de dressing de knoflook en snijd de teentjes in dunne plakjes.
Was het citroengras en hak het fijn.
Snijd het bosuitje in dunne ringetjes.
Klop een dressing van de olie, het limoensap, de vissaus, de chilisaus, peper naar smaak, de suiker, de munt, de plakjes knoflook, het citroengras en de bosui.
Verdeel de rosbief en de shii-take over een schaal en schenk de dressing erover.
Verdeel de Chinese kool, de tomaten en de mais over een schaal en schik de peultjes, de broccoli en de gemarineerde rosbief erover.
Lepel de dressing over de groenten.
Garneer met de croutons en de korianderblaadjes.

Previous post:

Next post: