Verhalen en anecdotes uit de verpleeghuis zorg en kleinschalig wonen  »  Uncategorized   »   salade recept en recepten salade met gesmolten geitenkaas en zonnebloempitten

salade recept en recepten salade met gesmolten geitenkaas en zonnebloempitten

by de man in de zorg on January 12, 2000

salade recept en recepten salade met gesmolten geitenkaas en zonnebloempitten
4 eetlepels zonnebloempitten
2 smalle rollen chevre, met korst (± 100 gr elk)
1 kropje lollo bianco
een klein bosje kervel
3 eetlepels notenolie
zout, versgemalen peper
1 eetlepel appelazijn

Rooster de zonnebloempitten 2 minuten in een droge koekepan en laat ze afkoelen.
Snijd de rollen chevre doormidden, zet de kaastorentjes met de snijvlakken naar boven in een ovenvast schaaltje en laat ze in een hete oven van 220°C ± 10 minuten smelten.
Was en droog de sla, doe deze met de kervel en de olie in een schaal en hussel tot de olie gelijkmatig is verdeeld.
Voeg zout en peper toe en hussel.
Voeg als laatste de azijn toe en hussel nogmaals.
Verdeel de salade over 4 borden.
Zet de warme kaastorentjes in het midden van de salade en strooi de zonnebloempitten erover.

Previous post:

Next post: