Verhalen en anecdotes uit de verpleeghuis zorg en kleinschalig wonen  »  Uncategorized   »   salade recept en recepten salade multicolore

salade recept en recepten salade multicolore

by de man in de zorg on January 12, 2000

salade recept en recepten salade multicolore
10 champignons
boter
1 mooie krop ijsbergsla of Romeinse sla in reepjes
1 bosje radijs in fijne plakjes
1 rode paprika in fijne reepjes
2 Frankfurterworstjes in schijfjes
2 plakken gekookte ham van 1/2 cm dik in dobbelsteentjes
1 plak Emmentaler van 1/2 cm (± 80 gr) in dobbelsteentjes
2 tomaten in partjes
6 eetlepels olijfolie
het sap van 1 citroen
peper, zout
2 hardgekookte eieren

Snijd de champignons in stukjes, stoof die zachtjes in een klontje boter en laat ze afkoelen.
Doe de champignons, de sla, de radijsjes, de paprika, de Frankfurterworstjes, de ham, de kaas en de helft van de tomaatpartjes in een grote slakom.
Vermeng de olijfolie met het citroensap, peper en zout en giet dit over de salade.
Meng alles voorzichtig door elkaar en werk af met de rest van de tomaatpartjes en de in partjes gesneden hardgekookte eieren.
U kunt deze salade eten als maaltijd, maar ook als voorgerecht, of bij een grillade. Dan heeft u ruim voldoende voor 6 personen.

Previous post:

Next post: