Verhalen en anecdotes uit de verpleeghuis zorg en kleinschalig wonen  »  Uncategorized   »   salade recept en recepten salade nicioise

salade recept en recepten salade nicioise

by de man in de zorg on January 12, 2000

salade recept en recepten salade nicioise
1 krop eikebladsla
2 grote stevige rijpe pomodori
10 verse basilicumblaadjes
zout, versgemalen peper
1 rode ui
2 gekookte aardappelen
1 kleine groene paprika
1 klein blikje flageolets
2 blikjes tonijn naturel
2 eieren
2 blikjes ansjovis
20 zwarte ontpitte olijven
1 klein potje kappertjes
9 eetlepels olijfolie
3 eetlepels Italiaanse rode wijnazijn
1/2 eetlepel citroensap
1 theelepel Dijonmosterd
gembersiroop

Bekleed een grote schaal met de slabladeren.
Ontvel de tomaten en snijd ze in plakken.
Snijd de basilicumblaadjes in reepjes en verdeel 1/5 ervan over de tomaten.
Bestrooi met zout en peper.
Snijd de ui in dunne ringen, de aardappelen in blokjes en de paprika in reepjes.
Laat de flageolets en de tonijn uitlekken en maak de tonijn kleiner.
Kook de eieren in 10 minuten hard, pel ze en snijd ze in partjes.
Leg op de tomaten achtereenvolgens de ui, aardappel, paprika, flageolets en tonijn.
Garneer met de ansjovis, de kappertjes, de olijven en de rest van de reepjes basilicum.
Klop een dressing van de olie, de azijn, het citroensap, de mosterd, zout, peper en een druppel gembersiroop.
Schenk de dressing over de salade en verdeel er de eipartjes over.
Zet de salade een uur koel weg.
Lekker met knapperig stokbrood en boter.

Previous post:

Next post: