Verhalen en anecdotes uit de verpleeghuis zorg en kleinschalig wonen  »  Uncategorized   »   salade recept en recepten salade van appels en varkensvlees

salade recept en recepten salade van appels en varkensvlees

by de man in de zorg on January 12, 2000

salade recept en recepten salade van appels en varkensvlees
(2 personen)

1/4 kop amandelschaafsel (1 kop = 2 1/2 dl)
1 kop gekookt varkens- of kippevlees in blokjes
1 kleine rode appel
2 theelepels citroensap
1/2 kop druiven
2 eetlepels mayonaise
1/4 theelepel sojasaus
1/2 theelepel kerriepoeder
knapperige groene slablaadjes

Rooster de amandelen in 10 minuten in een droge koekepan goudbruin en vermeng ze met het vlees.
Snijd de appel in dunne schijfjes, besprenkel die met citroensap en voeg ze bij het vlees.
Roer er de druiven door.
Vermeng de mayonaise met de sojasaus en de kerrie, schenk dit over de salade en laat die afgedekt 15 minuten in de koelkast staan.
Serveer de salade op slablaadjes.

Previous post:

Next post: