Verhalen en anecdotes uit de verpleeghuis zorg en kleinschalig wonen  »  Uncategorized   »   salade recept en recepten salade van boontjes en venkel met yoghurtdressing

salade recept en recepten salade van boontjes en venkel met yoghurtdressing

by de man in de zorg on January 12, 2000

salade recept en recepten salade van boontjes en venkel met yoghurtdressing
2 eetlepels zure room
1 1/2 dl yoghurt
het sap van 1 1/2 citroen
1 theelepel kurkuma (zie tip)
1 koffielepel gehakte koriander
4 artisjokharten (uit blik)
200 gr fijne groene boontjes
1 grote venkelknol
peper, zout

Roer voor de dressing de zure room in de yoghurt los en breng op smaak met de helft van het citroensap, de kurkuma, de koriandersnippers, peper en zout en zet de dressing tot het gebruik in de koelkast.
Laat de artisjokharten uitlekken.
Maak de boontjes schoon, was ze en kook ze in lichtgezouten water beetgaar.
Laat ze onder de koude kraan schrikken en laat ze vervolgens uitlekken. Maak de venkelknol schoon, bewaar wat groen voor het garnituur en snijd de knol in fijne julienne.
Besprenkel deze met de rest van het citroensap en meng er de groene boontjes door.
Verdeel dit mengsel over 4 borden en lepel er wat yoghurtdressing op.
Zet een artisjokhart in het midden en versier met wat venkelgroen.
Lekker met een stukje stokbrood of warme toast, of als bijgerecht bij geroosterd vlees.

Previous post:

Next post: