Verhalen en anecdotes uit de verpleeghuis zorg en kleinschalig wonen  »  Uncategorized   »   salade recept en recepten salade van bos en lente uitjes

salade recept en recepten salade van bos en lente uitjes

by de man in de zorg on January 12, 2000

salade recept en recepten salade van bos en lente uitjes
4 bosuitjes
1 bosje lente-uitjes
1 stevige appel
1 sinaasappel
4 tomaten
100 gr champignons

Voor de dressing:
3 eetlepels kruiden- of wijnazijn
1 theelepel mosterd
zout, peper
een snufje suiker
6 eetlepels zonnebloemolie

Maak de uitjes schoon en snipper ze fijn.
Snijd de appel in blokjes, de sinaasappel in halve parten en de tomaten in plakken.
Maak de champignons schoon en snijd ze in plakjes.
Maak de dressing door de ingredienten te vermengen en over de salade te schenken.
Schep alles goed door elkaar en laat het geheel voor het serveren een half uurtje intrekken.
Serveer de salade op een bedje van een bijzondere slasoort (Lollo Rosso, frisee- of eikenbladsla) met verse toast en boter.

Previous post:

Next post: