Verhalen en anecdotes uit de verpleeghuis zorg en kleinschalig wonen  »  Uncategorized   »   salade recept en recepten salade van forel met sjalottenvinaigrette

salade recept en recepten salade van forel met sjalottenvinaigrette

by de man in de zorg on January 12, 2000

salade recept en recepten salade van forel met sjalottenvinaigrette
8-9 sjalotten
10 eetlepels versgeperst sinaasappelsap
2 eetlepels frambozenazijn
1 eetlepel roze peper (in eigen vocht)
1 afgestreken eetlepel suiker
zout
10 bladeren frisee-sla
2 grote of 4 kleine forelfilets

Pel de sjalotten, maar verwijder niet te veel van de worteluiteinden, zodat de ‘partjes’ bij het koken heel blijven.
Halveer de sjalotten.
Doe het sinaasappelsap, de frambozenazijn, de roze peper, de suiker en 2 mespuntjes zout in een klein pannetje en laat dit even opkoken.
Voeg de sjalotten toe, sluit de pan en laat ze op laag vuur ± 20 minuten garen (ze mogen niet uit elkaar vallen).
Laat ze wat afkoelen, haal ze met een schuimspaan uit het kooknat en zet ze apart.
Was de sla, zwier droog, trek de bladeren in kleine stukken en verdeel deze over 4 borden.
Snijd de forelfilets dwars in stukken en schik deze op de sla.
Leg er de sjalotten bij en giet er de (eventueel nog met wat zout op smaak gebrachte) vinaigrette over.
Garneer met de peperbolletjes.

Previous post:

Next post: