Verhalen en anecdotes uit de verpleeghuis zorg en kleinschalig wonen  »  Uncategorized   »   salade recept en recepten salade van gebakken sint jacobsvruchten

salade recept en recepten salade van gebakken sint jacobsvruchten

by de man in de zorg on January 12, 2000

salade recept en recepten salade van gebakken sint jacobsvruchten
1 gele en 1 roze grapefruit
150 gr gemengde sla
1 eetlepel notenolie
6 verse Sint-Jacobsvruchten
boter
1 eetlepel bloem
1 borrelglas Cointreau
1 eetlepel fijngehakte bieslook
peper, zout

Schil de grapefruits tot op het vruchtvlees en snijd de partjes tussen de vliesjes uit. Vang het sap op en knijp het resterende sap uit het vliezennetwerk.
Vermeng de gemengde sla met de notenolie en wat peper en zout.
Verdeel de sla over 4 borden en schik er afwisselend roze en gele
grapefruitpartjes omheen.
Verwijder het koraal van de Sint-Jacobsvruchten, halveer ze in ronde schijven en dep die met keukenpapier droog.
Haal de Sint-Jacobsvruchten door de bloem en klop de overtollige bloem eraf.
Smelt een klontje boter en bak de Sint-Jacobsvruchten daarin 15 seconden aan elke kant.
Kruid met peper en zout, flambeer met de cointreau en blus af met het grapefruitsap.
Schik per persoon 3 Sint-Jacobsschijfjes op de sla, lepel er de saus over en bestrooi met bieslook.

Previous post:

Next post: