Verhalen en anecdotes uit de verpleeghuis zorg en kleinschalig wonen  »  Uncategorized   »   salade recept en recepten salade van rodekool met gebakken bloedworst

salade recept en recepten salade van rodekool met gebakken bloedworst

by de man in de zorg on January 12, 2000

salade recept en recepten salade van rodekool met gebakken bloedworst
(2 personen)

100 gr dungeschaafde rodekool
2 eetlepels zout
2 eetlepels olijfolie
1/2 eetlepel witte wijnazijn
1 theelepel appellimonadesiroop
versgemalen peper
2 plakken bloedworst a 50 gr
20 gr boter
25 gr appelchips

Bestrooi de rodekool met het zout en laat hem 15 minuten staan.
Spoel het zout onder de koude kraan van de kool af en laat de kool goed uitlekken.
Meng de kool goed met de olijfolie en voeg de azijn, de siroop en flink wat peper toe.
Snijd de plakken bloedworst elk in 6 puntjes.
Smelt de boter en bak de bloedworstpuntjes hierin aan beide kanten krokant.
Verdeel de rodekoolsalade over 2 bordjes, leg de bloedworst erop en strooi er de appelchips over.

Previous post:

Next post: