Verhalen en anecdotes uit de verpleeghuis zorg en kleinschalig wonen  »  Uncategorized   »   salade recept en recepten salade van shii take met avocado en krab

salade recept en recepten salade van shii take met avocado en krab

by de man in de zorg on January 12, 2000

salade recept en recepten salade van shii take met avocado en krab
100 gr shii-take
2 avocado’s
100 gr krabvlees
125 gr creme fraîche
2 eetlepels tomatenketchup
scheutje cognac
zout, versgemalen witte peper
fijngehakt dillegroen (evt. bieslook)
4 takjes dille of bieslook

Maak de shii-take schoon en snijd ze in plakjes.
Halveer de avocado’s, verwijder de pitten en hol ze uit met een aardappelboortje of snijd het vruchtvlees in blokjes.
Maak het krabvlees los en meng dit met de shii-take en het vruchtvlees van de avocado’s.
Maak een saus door de creme fraîche goed los te kloppen en te
vermengen met de tomatenketchup, de cognac, zout, peper en de fijngehakte dille of bieslook.
Vul de gehalveerde avocado’s met het shii-take mengsel, verdeel er 1-2 eetlepels saus over en garneer met de sprietjes
dille of bieslook.
Geef de overgebleven saus er apart bij.
Serveer dit als voor- of lunchgerecht met warme toast en boter.

Previous post:

Next post: