Verhalen en anecdotes uit de verpleeghuis zorg en kleinschalig wonen  »  Uncategorized   »   salade recept en recepten salade van waterkers en krielaardappeltjes met gefrituurde roomkaas

salade recept en recepten salade van waterkers en krielaardappeltjes met gefrituurde roomkaas

by de man in de zorg on January 12, 2000

salade recept en recepten salade van waterkers en krielaardappeltjes met gefrituurde roomkaas
16 krielaardappeltjes
zout
2 bosjes waterkers
200 gr roomkaas
1-2 eieren
paneermeel
olie om te frituren
8 grofgehakte walnoten
8 grofgehakte hazelnoten

Voor de dressing:
2 eetlepels druivenpitolie
1 eetlepel notenolie
1 1/2 eetlepel witte wijnazijn
zout, peper

Kook de aardappeltjes 18-20 minuten in water met wat zout.
Laat ze iets afkoelen en pel ze.
Vermeng de ingredienten voor de dressing in een kommetje en breng het mengsel op smaak met zout en peper.
Snijd de nog warme krieltjes in dunne plakjes, besprenkel ze met 2 eetlepels dressing en laat die een kwartiertje intrekken.
Was intussen de waterkers, verwijder de steeltjes en eventueel aanwezige gele blaadjes en slinger de toppen in een slacentrifuge droog.
Snijd de roomkaas in pinkdikke staafjes van ± 3 cm lengte.
Haal de kaasstaafjes achtereenvolgens door het losgeklopte ei en door paneermeel, laat ze 5 minuten drogen en paneer ze dan een tweede keer.
Verhit de olie.
Vermeng de waterkers luchtig met de rest van de dressing en verdeel de salade over 4 borden.
Leg de gemarineerde aardappelplakjes op de waterkers.
Bak de kaasstaafjes in de hete olie goudbruin, laat ze op keukenpapier enkele tellen uitlekken en verdeel ze over de salade.
Bestrooi het geheel met de grofgehakte noten en serveer direct.

Previous post:

Next post: