Verhalen en anecdotes uit de verpleeghuis zorg en kleinschalig wonen  »  Uncategorized   »   salade recept en recepten spaanse snijbonensalade

salade recept en recepten spaanse snijbonensalade

by de man in de zorg on January 12, 2000

salade recept en recepten spaanse snijbonensalade
500 gr snijbonen
1 bakje (gele) kerstomaatjes
1 rode ui
2 eieren
1 blikje ansjovisfilets in olie
2 eetlepels citroensap
4 eetlepels olijfolie
1 zakje mix voor kruidenboter (Duyvis)
2 eetlepels grofgehakte peterselie

Haal de snijbonen af en snijd ze in schuine stukjes.
Halveer de kerstomaatjes.
Pel de ui en snijd hem in ringen.
Kook de snijbonen in weinig water in ± 7 minuten beetgaar.
Kook de eieren ± 8 minuten, zodat het eigeel droog is, maar nog mooi donkergeel.
Snijd intussen de helft van de ansjovisfilets in piepkleine stukjes.
Klop een dressing van het citroensap, de olie en het zakje mix.
Schep de stukjes ansjovis erdoor.
Snijd de eieren elk in 4 parten.
Schep de snijbonen, tomaat, ui en dressing door elkaar en laat de salade tot kamertemperatuur afkoelen.
Verdeel de eiparten en de hele ansjovisfilets erover en bestrooi de salade met de peterselie.
Lekker met krielaardappeltjes en een varkenskotelet.

Previous post:

Next post: