Verhalen en anecdotes uit de verpleeghuis zorg en kleinschalig wonen  »  Uncategorized   »   salade recept en recepten sperziebonensalade met lamsoren

salade recept en recepten sperziebonensalade met lamsoren

by de man in de zorg on January 12, 2000

salade recept en recepten sperziebonensalade met lamsoren
300 gr sperziebonen
100 gr lamsoren
zout

Voor de vinaigrette:
1 kleine gesnipperde ui
1 fijngesneden teen knoflook
1 eetlepel witte wijnazijn
3 eetlepels olijfolie
2 fijngeknipte takjes selderij
1 theelepel mosterd
1 bosui in ringetjes

Haal de bonen af, was ze en kook ze in water met zout in ± 8 minuten beetgaar.
Giet ze af en spoel ze koud.
Klop de ingredienten voor de vinaigrette door elkaar.
Meng de lamsoren en de vinaigrette door de sperziebonen en laat de salade een half uur intrekken.

Tip: Lamsoren behoren tot de bladgroenten. Ze groeien in het wild op zilte
grond (vooral op Texel en in Zeeland) en zijn zilt van smaak. Daarom passen ze uitstekend bij vis en schaal- en schelpdieren, maar ook bij lamsvlees.
Lamsoren kunnen rauw worden gegeten of heel kort worden gesmoord met bijvoorbeeld een uitje en een beetje knoflook.

Previous post:

Next post: